maanantaina, helmikuuta 21, 2011

VESI

Meillä sattuu ja tapahtuu :)!

Käsittämätöntä miten arkipäiväiset asiat,joita ei tavallisesti huomaa edes arvostaa tai niihin ei kiinnitä mitään huomiota,voivatkaan nousta arvoon arvaamattomaan!!!!Niin kävi meillä viikonloppuna.

 
Nämä paukkuvat pakkaset on aina HAASTE täällä meillä talossa tähtitaivaan alla.Ja vielä isomman haasteen tekee se,että ne kestää ja kestää...ja jatkuu viikko tolkulla :/.Vesiputket meinaa jäätyä ja ajoittain jopa jäätyvätkin :/! Meillä lorottaa aina joku hana  jossakin nurkassa,jo ihan vaan sen vuoksi,että edes jostaki kohtaa saataisiin vettä.Yleensä ottaen vesijohto jäätyy keittiössä :(.Ja tieten siten vaikeuttaa mm.ruuanlaittoa ja tiskausta ym. ..tiskikone on täysin poissa pelistä.


Nyt oli kuitenki käyny niin,että vesiputket oli jäätyny eri puolelta taloa,kuistilta.Aamusuihkut jäi vain ajatuksen tasolle,koska koko taloon ei tullu kuumaa vettä.Onneksi on olemassa pihasauna :).
Lauantaina kotona valmistauduimme häihin(joista myöhemmin ehkä lisää...) lähtöön ja koko poppoo alkoi olla täysissä tällingeissä.Ja SILLOIN SE TAPAHTUI!Vesiputki halkesi!Tai oikeammin vesiputki x2!Ja jälki oli tietenki sen mukaista.....
(Tässä kohtaa sallinette mun sanoa TAAS,että rakastan kesää ja kaipaan sitä jo ihan mahdottoman paljon!)
Mitäs siinä muuta,ku frouva nutturakampaukset tutisten kaivamaan kaapista koko huushollin pyyhevarastot ja levittämään ne pitkin kuistin lattiaa ja konttaamaan ite niiden perässä.Isännän sulkiessa koko talon vesivarat!Homma hoitui ajallaan ja häihin ennätettiin juuri ja juuri ajoissa.

Kurja,että vahingot sattuu (meillä ainakin) aina keskellä viikonloppua tai iltasella tai jotenki muuten niin,ettet varmasti saa apua heti oitis ja saman tien!Sattuneesta syystä siis vietimme 24h ilman VETTÄ!
(No totta puhuakseen me saatiin puoli ämpäriä vettä talteen.Ja lunta sulatettiin pihalta toisen ämpärillisen verran.)Ja miten sitte,ku sitä VETTÄ ei oo,niin sitä tarvii IHAN KOKO AJAN!Hampaiden pesuun,ruoan laittoon,pyykin pesuun,juomaksi,perunoiden pesuun,puhumattakaan nyt kaikesta muusta henkilökohtaisesta hygieniasta ym.ym. peseytymisestä :/


En oo välttämättä niin kauppojen sunnuntaiaukiolojen kannattaja (Huom!entisen kaupan myyjän kommentti ;)!),mutta tässä kohtaa olin niistä enempi ku iloinen.Mies lähti ostoksille kodinTerraan ja tuli takasi pussillinen kaiken maailman "ruuvia ja mutteria"(varmasti niille on jotkut oikeammatki nimet olemassa,mutta tiiätte mitä tarkoitan ;)! ).Ja tavattoman ETEVÄ mies <3  kun on :) sai putket korjattua ja jo meillä virtaa taas VESI :)!Ja pyykkikone pyörii...ja arki rullaa taas,jihuu ;)!

Iloa toivotan teijänki kaikkien alkaneeseen arkeen :)!

Mutta ei niin kurjaa harmitusta,ettei sitä pelastaisi miehen tuoma ruusukimppu...


             ...tai kaksi  ;)

Oli kuulemma ollu paikallisessa K-marketissa edukas tuplatarjous ;D!

           Kiitos Kulta <3

17 kommenttia:

Riitta kirjoitti...

Loppu hyvin, kaikkihyvin :)
taitaa olla monen kodin koetus tuoötakin kantilta nää jatkuvat paukkupakkaset!
Nuo ruusut kyllä huipensi koko tarinan, ole onnellinen näppäräsrä ja huomaivaisesta miehestäsi ;)
Toivotaan yhdessä että vähän edes pakkasasteet vähenis.
Aurinkoa & iloa viikkoosi ♥

Marika kirjoitti...

Ihana Mies <3

Päivi kirjoitti...

Voi hurja, mikä viikonloppu! Toi on just tota, että aina sattuu jotain tollasta, kun on meno johonkin tai just se viikonloppu... :/ Onneksi sulla on näppärä mies ja hommat rullaa taas!

Ja ihanat ruusut! <3

-Päivi-

Vekarus kirjoitti...

Vau mitkä herkkukaakaot alla!

Onneksi tilanne on jo halussa! Mutta kurjaa varmasti oli. Toivottavasti nyt kestävät lopputalven!

Kikke kirjoitti...

On ihana mies ja niiiiin näppärä ;)!Mä oon niin ylypiä :).
Kummasti nuo ruusut lievitti koko vesishown aiheuttamaa kiukkua ja harmitusta ;D

Eeviregina kirjoitti...

Meilläkin oli vanhalla talolla tuota samaa ongelmaa. Kissa oli innokas kellarissa kävijä ja kerran taas avattiin ovi sinne. No, kissa jäikin kummasti portaille "kellumaan", oli vesiputki poksahtanut poikki ja kellari täynnä vettä!
Pari kertaa lämminvesivaraaja päästi vedet lattialle ja muuta mukavaa...
Sais jo tosiaan nämä pakkaset loppua, olis teilläkin helpompaa.
Aurinkoista ja keväisempää viikkoa!!!

Linda kirjoitti...

No olipas teillä härdelliä! Onneksi tilanne nyt hallinnassa!
Ihania kukkia sait, kukat kyllä piristää aina :)

Virpi kirjoitti...

Voi jestas, kyllä nuo on kurjia juttuja! Ja miksi ne tosiaan aina sattuu just siihen pahimpaan mahdolliseen aikaan. Mutta onneksi sinulla on näppärä mies joka hoiti asiat kuntoon ja vielä kukkien kera :) Mukavaa viikkoa!

Onnenkyynel kirjoitti...

Voi mikä hymyn nostattava loppu tällä kurjaaki kurjemmalla tarinalla oli=)
Tuplatarjous, hih.
Tuplana sitä varmaan tarttee kaiken hyvän tollasen inhottavan sattumuksen jälkeen!

Onneksi sai miehes korjattua vahingon.
On nuo kakslahkeiset sitte taitavia.
Tollasessa kohdin sitä aina kiittää viimestään, että on mies talossa ;)

Ilosta viikkoa sinne.

Irmastiina kirjoitti...

No, jopas on teillä ollut värikäs viikonloppu... mutta pääasia, että nyt kaikki on hyvin..:))

Nanna kirjoitti...

me muutettiin vuokra-asuntoon loppu viikosta ja heti pääsin tutustumaan vanhan talon riemuihin... meilläkin vesihanat lorrutti tai auton sisätilan lämmitin puhalsi vesiputkia sulaksi että vettä saatiin ;) milenkinnolla odotan mitä tulee olemaan meidän vesi- ja sähkölaskut...:/

Aurinkoa päiviinne!!

Anonyymi kirjoitti...

Näin se on meinaan tänään isäni soitti ja sanoi et vesiputki on jäässä, kivaa niiten talo on rakennettu 20-luvulla ja se putki on MUOVIA, sanoi niitten vuokraisäntä kiva juttu, sitä ei voi paljoa sulatella, taitaa mennä koko putki kohta halki niilläkin..ai etä miekin ootan jo kesää,
teillä tosiaan on ollu ikävää noitten putkien kanssa ja miks just kun on menoja..saisi ne putketkin valita paremman ajankohdan jäätymiselle jos niin meinaa käydä, mutta ihana mies sinulla nuo kukat varmaan tuo hymyn huulille kaiken tuon jälkeen..

Tanja kirjoitti...

Voi itku :( putkea, mutta onpa onni että sulla on kätevä isäntä talossa : )
Meillä putket on jäätäneet pariin otteeseen tällä pakkasjaksolla, mutta onneksi ne on saatu sulamaan suhteellisen helposti - kesää odotellessa -

ANNAO kirjoitti...

Ohhoh, onneksi saitte putket kuntoon, nämä pakkaset ovat kyllä kauheita!

Ruusa kirjoitti...

Voi että mikä tapahtumasarja!
Tuo on kyllä totta, että kun se vesi loppuu taloon tulemasta niin sitten sitä tarvitaan kaikkialla ja koko ajan! Meilläkin lorottaa hana ja puhallin lämmittää ..Ja sähköä kuluu... :/

Mutta kyllä on mies oivaltanut tilanteen hyvin! ;)

Possumamma kirjoitti...

Meiltä kans jääty viikonloppuna kylmävesiputki, mutta onneksi sain sen sulateltua hiustenkuivaajalla;) Ihana mies sulla, ku toi ruusuja♥

Kikke kirjoitti...

Voiko näin ees sanoa;että ompa mukava kuulla,että ei olla tän putki-ongelman kanssa yksin :).
Oliko tuo nyt hiukan epäkohteliasta...nimittäin tätä showta ei kyllä kellekkää toivois...sama mistä jäätyy ja miten pahasti niin aina se tietää HANKALUUKSIA :/!!Ja mielikuvitus pääsee huippuunsa,ku koitat millon mitäki keinoja(just nuo hiustenkuivaajat ja autonsisälämmittimet ym.ym. ;D!)) ja konsteja keksiä miten vesi saadaan pysymään vireänä!

Mutta kuulkaas tytsit,kevät on taas pikkusen verran lähempänä,JIPPII :)!Kohta on tääki talvi selätetty :).Tsemppiä vielä kaikille näihin pakkasiin.Pitäkäähän putket,itsenne ja toisennekin lämpiminä hih ;)!

Ps.Meijän mies on kyllä saanu KIITOSta niin taitavuudesta,ku ruusuistakin <3