maanantaina, tammikuuta 17, 2011

Pyhät päätökset osa: "ties kuinka mones..."

Jos viime postauksessa raikastui keittiö niin tämän myötä sais raikastua myös tämän rouvan arki ja elo :)!Nää on TAAS näitä pyhiä päätöksiä...eikös ne jotensakki kuulu tähän vuoden vaihteiseen elämään,ainakin jos seuraa lehtihyllyjen kirjoittelua :).Mutta jotaki listaan kuitenkin ja TAAS niinku aina ennenki YRITÄN parhaani ;)
NUKUN ENEMMÄN!  Mikäli ja jos ja kun se vain minusta on kiinni!!!Nämä alituiset yökuhkimiset  (lue: lapset nukkumassa,päivän puuhat tehty,"hetki" omaa aikaa ym.ym) saa luvan kanssa nyt loppua!Yöt on nukkumista varten ;)!
KAIKIN PUOLIN REIPASTUN!  Reippautta lisää joka taholle.Ja uskon sen olevan kytköksissä tuohon edelliseen!Ja edellisen olevan ratkaiseva tekijä tuohon seuraavaan:
ALOITAN AAMUNI AIEMMIN!  Parastahan ois ottaa se "hetki omaa aikaa" heti aamusta!Yritetään :)
JUON PALJON VETTÄ!  :) se vain kummasti olemusta raikastaa.Koklatkaapas...suosittelen ;)
KARKKIPÄIVÄT KEHIIN!  Auts!Tää on niiin paha :/!Lapsilla onnistuu vaan äipällä tahtoo ottaa hietaan :/.Varsinki ku jouluherkkuja löytyy kaapin kätköistä yhä ja ainavaan...vaan joku tolkku tähänki on tultava!!!Nyt ja heti!
PINNAA PIDEMMÄKSI!   Etenki lasten kanssa...miten sitä voi niinä hankalina päivinä kilahtaa niin helposti?!?!Lapset(ne uhmaikäisetki!) on kuitenki lapsia,sitä vois ite yrittää ees käyttäytyä ku aikuiset...(parantamisen varaa on... :/!)
Mitäs vielä.....
JOTAI TARTTIS ITELLEKKI TEHDÄ!  Reippausta ja raikastusta siihenki omasta ittestä huolehtimiseen: ruokailut,ulkoilut,lenkkeilyt ym.ym kunniaan.
Eikös sitä sanota,että ku äippä voi hyvin-koko perhe voi hyvin :)!

Tää kuuluu JOKAISEEN alkutalven listaukseen ja niihin liittyviin artikkeleihin:
KILOJA VEKS!!!!   Ja vatsalihaksia ettimään ;)!Ei ois yhtää pahitteeksi...

Jos sitä koittais tällä listauksella alottaa.Onhan tässäki jo näitä... huh,huh ;)
Ai niin mutta YKS vielä ja tää on sieltä listan kärkipäästä,yks tärkeimmistä:
ELÄÄ JOKAINEN PÄIVÄ TÄSSÄ JA NYT JA TÄYSILLÄ!!!   Kuulostaa ihan kliseeltä,mutta silti niin tärkeä ja tosi!Mä ihan liian usein huomaan eläväni semmosta "sitte ku"-elämää.... ei kertakaikkiaan elämähän on TÄSSÄ ja NYT!Ja semmonen mikä se on kulloinki niin sen mukaan mennään :).Aina ei voi ite kaikkiin elämänsä asioihin vaikuttaa,mutta isoon osaan kuitenki.
Ja mielenlaatu jolla kulloisenki päivän elämässä elää vaikuttaa aikas paljon!
Taas joku viisas on joskus sanonut aiheeseen liittyen,että "Elämästä löytyy aina niin paljon negatiivisia ja positiivisia asioita,kuin vain jaksat ja haluat niitä löytää.Valinta on oma kumpia etsit?"

Millaisia listauksia te ootte tehneet pyhistä päätöksistä tälle vuodelle?
Ei muuta ku listaamaan.Se kait se on tässä hommassa se helpoin osa ;D

 

18 kommenttia:

Linda kirjoitti...

Mukava postaus:) Ja ihan samoja asioita voisi löytyä omaltakin listalta!!! En ole tehnyt mitään omaa listaa, mutta ehkäpä pitäisi kirjoittaa nuo asiat paperille, jospa se helpottaisi toteutumista...

Oikein hyvää ja reipasta alkavaa viikkoa :)

jarna kirjoitti...

En tee listaa. Yritän elää hyvin jatkuvasti, mutta nukkumisen osalta jää vaille todella usein. Myöskään ihan niin usein en saa itseäni liikkumaan kuin haluaisin. Kilojen pudottelu on maltilla menossa täälläkin.

Tuija kirjoitti...

Enpä minäkään tee mitään listaa, vaikka kyllä taas olen alkanut vähän katsella tarkemmin mitä syön ja juon...;0
karkit ole jättänyt ja varsinkin suklaan mussuttamisen...mutta kyllä viikonloppuisin pitää jotain leipoa...ei ihan kaikesta voi luopua.

Mutta sen olen päättänyt, että keväällä kun pihatyöt alkavat, en aloitakaan siitä mukavasta päästä tehdä keväthommia vaan siitä hankalammasta osasta....ja siinä olis kyllä listan paikka.

Mukavaa tammikuista viikkoa sinulle.

Laura kirjoitti...

Hyvä listaus, hyviä juttuja. :) vaikka se onkin "tän hetken juttu" niin mitä sitten, joskushan se on hyvä tehä listoja ja "aloittaa hyvä elämä", oli se sitten tammikuussa tai elokuussa! :)

Tsemppiä!! :)

tinttarus kirjoitti...

Vimmatusti nyökytellen luin sanojasi. No,ainoastaan tuo nukkumisseikka ei uppoa omalle kohdalle, kun lapsista nuorinkin on jo 7 ja nukahtaa iltarukouksensa jälkeen kuin sammuisi saunalyhty:)
Mutta muut. Sanon Amen! Ja yritän parhaani minäkin.
Lohduttaa tietää, ettei paini yksin tämänkaltaisten aatosten kanssa.
Siispä nyt tsemppihengessä yritetään!!!
Nyt menen heti juomaan lasin raikasta vettä:)

Iloa ja voimaa päiviisi ja hyviä unia öihin!

pst. Missä ne oikeesti on ne vatsalihakset.....huhuu!

Irmastiina kirjoitti...

Huh, mikä lista..sopisi muuten minullekkin hyvin..:) ja tuo viimeinen on kaikkein tärkein... ELÄ TÄSSÄ JA NYT. Olen sitä jo aikaisemminkin opetellut, mutta tällä hetkellä se on mulle tosi tärkeä juttu..

Jane kirjoitti...

Mä päätin kans alkaa pitkäpinnaiseksi. Joskus sitä oli vaikka kuinka, varsinkin kun oli töissä murrosikäisten ympäröimänä ja nyt omien lasten kanssa se on ollut kortilla vähän liian kauan. Sovin niin ihteni kuin esikoisen kanssa, että äkäilyt saa loppua ja aika hyvin on mennyt. Olisinkohan kerran korottanut ääntäni enemmän viimeisten parin viikon aikana :) Joten suosittelen. Tulee ihtelle kummasti parempi mieli, kun ei tarvi potea omista äksyilyistä huonoa omaatuntoa. Tietysti sitä läksyttää lapsiaan edelleen mutta paljon maltillisemmin ja pienemmällä volyymilla :)
Muutenkin sun listaukset vaikutti hyvältä. Mulle ainakin tuollaiset listat on tarpeen - tulee sitten konkreettisesti tehtyä asioiden eteen jotain :) Kiloista sun ei kyllä tarvi huolehti - oot upea jo nyt :)

FanniAuroora kirjoitti...

Heipsan, itse joskus mietiskelin suht samoja asioita ja pyrin niitä muutoksia positiivisuuden kautta muuttamaan. esim. kun syön herkkuja pyrin nauttimaan jokaisesta suupalasta, enkä suostu tuntemaan huonoa omaatuntoa!! =)

Yritän olla vähemmän kriittinen itseäni kohtaan, vaan hyväksymään puutteeni ja vikani ja sitä kautta saavuttaa tavoitteeni.
Joo-o, korjattavaa mulla riittää, mutta jos en tänään, enkä huomenna, vaan sitten kun aika siihen on oikea!
Iloa ja hyvää mieltä iltaasi=)

Nonnukka kirjoitti...

Iiihana postaus :) Ja hyvä lista! Paljon ittelleni poimisin samoja juttuja, lähespä kaikki :D Mukavata talvi viikkoa teidän perheelle tähtien alle <3

Onnenkyynel kirjoitti...

Tutultahan tuo kuulostaa =)

Vettä oon varsinkin niin sairaan huono juomaan, että oikeen ärsyttää..Miten se voi olla niin vaikeeta.
Ymmärrän siis varsin hyvin listan tuon kohdan.

Nukkumaan olen kyllä erittäin hyvä ;)
Pää tyynyyn ja se on kaputs.

Päätin myös elää tässä hetkessää..Ennen joulua taas luisui ajatukset siihen: Sitten kun tyyliin..
Nyt lisäsin tähän ajattelutapaan myös sen, että elän tässä hetkessä ja ymmärrän sen, ettei aina ollut näin..Joskus haaveilin tästä..
Nyt, nyt on aika lopettaa toviksi haaveilu..Vaikkakin haaveita pitää toki olla ihmisellä..
Mutta sellainen "hömppähaaveilu".
Takerrun tähän hetkeen ja elän tätä ainutta elämääni onnellisena=)

Tein myös tietoisen päätöksen jatkaa kotiäitinä, vaikka nuorin on jo 3v 3kk.
Enkä anna itseni stressata silläkään, mitä ja milloin =)
Nyt on näin, joskus aikanaan toisin.

Paljon tsemiä ja rauhallista mieltä listan elämääsi mukaan tempaamiseen käytännössä.

Adolfina kirjoitti...

Hyvän ja niin osuvan postauksen olet taasen kirjoitellut ja minä täällä kotokolossani yksikseni, myös nyökyttelin ja totesin ääneenkin, että aivan totta, kohdassasi; ELÄÄ TÄSSÄ JA NYT!
Sairastan erittäin harvinaista reumaa, olen alle 50:nen, eläkkeellä, joten totaalisesti jouduin n. 6v sitten laittamaan elämänarvot uusiksi!
Joskus vointini on niin huono, että käytän pyörätuolia, muuten rollaattori ja kävelykeppi ovat päivittäin seurassani ja mikä hienointa ostin itselleni sähkömopon! :)
Ja vielä, anna lupa itsellesi joskus räytyä, se on mukavaa, mutta älä jää siihen!
Blogisi on aivan ihastuttava, sinulla on niinpaljon kaunista ja ihanaa ympärilläsi, älä vaadi itseltäsi liikaa!
Ps. Komppaan joka sanalla FanniAurooraa! <3
Toivottelenkin jo nyt, loskasta huolimatta, oikein mukavaa kevään odottelua! :)

Nanna kirjoitti...

voi oikeastaan kaikki löytys munkin listasta, täytys varmaan tehdä oma niin ehkä niitä muistas välillä noudattaa kun tarkistelis sitä välillä. no oon mä sen karkkilakon nyt saanut aikaseksi ;)

mukavaa viikkoa sinne! täällä mahatauti jyllää, ei kiva :(

Sissi kirjoitti...

En jaksa päättää mitään, kun harvemmin mun päätökset pitää. :D Tai pitäähän ne, mutta tuppaavat muuttumaan niin tiheään ettei niistä pidä lukua. Mut tänä vuonna haluaisin käydä vaeltamassa, ja siihen tähtään että reissuun pääsen joko keväällä tai sit syksymmällä. Vaikka vaan muutaman päivän mittaiselle.

Lenni kirjoitti...

Voi kun näyttää tutulta, lista vois olla ihan mun laatima. Toi nukkuminen varsinkin jää ihan liian vähälle, ja se heijastuu sitten heti noihin muihin listan kohtiin. Väsyttää, pinna piukalla, karkki maistuu, ei saa mitään aikaiseksi, vatsamakkarat lisääntyy, tyytymättömyys kasvaa. Vaan tehkäämme sille loppu nyt. Hyvä postaus, herätys taas tännekin, että jotain tarttis tehrä. Mukavaa viikkoa sinne tähtitaivaan alle!

Hanna kirjoitti...

Blogissani sinulle tunnustus:)

Tansku kirjoitti...

Moi,sinulle on blogissani tunnustus käy hakemassa♥

Päivi kirjoitti...

Ai että, mä niin tykkään sun hauskasta murteesta ja tyylistä kirjottaa. Tulin tosi hyvälle tästä! Ihania sanontoja, niinku tuo "ottaa hietaan". (oliko se niin?!) :D

Ja hei, NIIIIIN tutun näkönen lista, ettei ole tosikaan! Mä teen aina samanmoisia... vois taas yrittää. ;)

-Päivi-

Onnenkyynel kirjoitti...

Niin ja blogissani olis sulle nyt hyvää mieltä noudettavissa =)