maanantaina, tammikuuta 18, 2010

Lisää talosta ja sen historiasta...

 

                                      ETEINEN:
                                   myös ennen ja jälkeen...     Aikoinaan,mieheni REPEN isovanhemmat vaihtoivat taloja keskenään,jonkun lapsettoman pariskunnan kanssa,rahaa ei käsitelty vaan kaupan"hinta" oli isovanhempien velvollisuus pitää tämä lapseton,vanha pariskunta "maidossa ja lihoissa" heidän loppuelämänsä ajan...!Kätevää ja käytännöllistä kaupan käyntiä :)!"Kaupan" teko hetkellä pikkuinen hirsimökki oli vain tämän eteisen ja keittiön kokoinen...oli siinä 10henkisellä perheellä mahtuminen pieniin neliöihin  ;)!Tarkkaa ikää ei hirsimökistä kukaan osaa kertoa,mutta rempassa vastaan tulleet seinänväli-sanomalehdet oli päivätty aivan 1900-luvun alkuun.Vuonna 1954 kait perheelle tuli tilan ahtaus ja talo laajennettiin nykyiseen kokoonsa ja rintamamies-malliinsa.
     

      Nyt me äiti,isä ja kaksi pikkupoikaa Joona ja Miika asutetaan näitä neliöitä ja nautitaan olostamme vaikkakin aina ei naurata tämän "vanhan talon metkut"... Toissa viikon kovilla pakkasilla meillä jäätyi kaikki vesiputket vessan KYLMÄÄ vettä lukuunottamatta... :(!Ei siinä auttanut muu ku muutama päivä elää kuin "silloin ennen wanhaan" ;).Tiskivedet kannettiin vessan hanasta (ei onneksi kaivolta asti...) ja lämmitettiin puuhellalla ja saunomassa käytiin sukulaisilla... ja kyllähän se elämä niinkin sujui :).Ja jahka päästään kesään asti.... nämä murheet on taakse jäänyttä elämää...
     
               "OMA KOTI KULLAN KALLIS"

     


7 kommenttia:

AnnHelen kirjoitti...

Heippa! Kiitos kun olit liittynyt lukijakseni ja tervetuloa blogistaniaan! :) Aina kiva kun on muita keskipohjalaisia mukana!
Pitääpä tulla uudestaan käymään!
Terkuin,
-A-

Anonyymi kirjoitti...

Hei, kivan näköistä remonttia teillä tehty. Ihana tuo puuliesi, meilläkin tuommoinen, mutta valitettavasti vain ulkokäytössä, sisälle ei mahdu =(. Mukavaa löytää ihan uusi blogi. Onnea matkaan .... =)ja kiitos kun saa kurkata teillekkin. -Sanna-

malla kirjoitti...

jes!:) onnea uuelle ja kiva ku rohkaistuit!!!!!tästä se lähtöö!tämä on niin koukuttava juttu että;)
ihanalle näyttää teiän tupa!

Kikke kirjoitti...

Herttinen sentään...(tässä sen huomaa,että on vielä syytä reenata tätä touhua ;D!)...nyt vasta huomasin :) täältähän löytyi ihania kommentteja ja vaikka kuinka... :)!
Kiitos Teille,ihanaa että ootte tulleet vieraaksemme ja KOVASTI TERVETULOA TOISTEKKI <3

Kikke kirjoitti...

Sanna: Me jouduttiin tuo puuhella vaihtamaan toiseen niin kuin varmaan huomasit kuvissa on eri hellat.Alkuperäinen oli niin puhkipalanu,ettei sitä ois voinu käyttää.Joten se purettiin ja ostettiin "uusi" vanha hella tilalle ja päivittäin sitä tulee käytettyä lämmittämiseen :)

Anonyymi kirjoitti...

löysin tieni sattumalta tänne... vanhat rintamamiestalot on vaan niin ihania (ja yleensäkkin kaikki vanhat talot. ihanalta näyttääpi teillä :)

Kikke kirjoitti...

r-o-s-e olipas kiva,että tiesi toi sinut tänne meidän luo :)!Olet kovasti tervetullut ja toivottavasti viihdyt :)!