lauantaina, toukokuuta 21, 2011

Ongelma ja raparperipiirakka!

Aloitetaan piirakasta :).HELPPO ja NOPEA RAPARPERIPIIRAKKA

1 pkt Sunnuntai murotaikinaa

vaniljakreemijauhetta

vettä
raparperiä paloiteltuna

hyytelösokeria

Voitele vuoka.Painele sen pohjalle ja reunoille murotaikina.
Valmista kreemitäyte sekoittamalla vaniljakreemijauhe kylmään veteen.
Kaada täyte pohjan päälle.
Viipaloi raparperit ja levitä ne kreemin pinnalle.
Paista +200 asteessa n.30min.Jäähdytä.
Keitä hyytelösokeri paketin ohjeen mukaisesti (1dl hyytelösokeria ja 2dl vettä)
ja lusikoi tai levitä pullasudilla koko piirakan päälle.
Tarjoa vaniljakastikkeen kera ja herkuttele :).Ja sitte SE ongelma!
Kysyin jo Sissiltä Hiljaa hyvä tulee -blogista neuvoa,että MITEN SAA NOKKOSET POIS PIHAMAALTA JA PUUTARHASTA??????????????Onko teillä tietoa??????
Ja nyt on hyvät neuvot kalliit :).Meillä koko tontti rehottaa TAAS alkavia nokkosen,täälläpäin polttaraisten alkuja.Ja niitä on ihan joka puolella ja joka paikassa :/!
Viime vuonna sain joltaki kasvimyyjältä neuvoksi myrkyttää nokkoset Round upilla.Ja tein työtä käskettyä....
Myrkyn piti kuollettaa kasvi aina juurakkoa myöden.Vaan mitenkä musta tuntuu,että ei tankkiautollinenkaa rounduppeja riitä tätä tonttia nokkosista vapauttamaan :/!!!!

Oon kuullu,saman ku Sissi,että maaperä on kuulemma hyvää jos nokkoset siinä viihtyy.
Mutta että näin hyvää... ja MIELUUSTI sitä maaperää antais muillekki kasvualustaksi ku vaan nuille vietävän polttaraisille.
Tämän päivän koitin käydä omin pikku kätösin taistoon noita polttavia kasveja vastaan...monen tunnin uurastuksen jälkeen annoin niille luovutusvoiton.... Nokkoset vei (ja tulevat vielä pitkästi viemään :/!!!) mua 6-0 ja sitä mukaa ku sain yhden rihmaston mielestäni tuhottua,niin viereen kasvoi miltei silmissä joku sen edellisen kaveri.Plääh sanon minä.

Jos vain jollakulla ois ykskään neuvo tai tieto mitä niille pitäis tehä tai jotakikko maaperään lisätä tai poistaa tai ihan mitä tahansa....niin pliiiiiiis kerrothan :)?????

Ja jos jollaki on nokkosten lehdistä pulaa/tarvetta ja sopiva liikeidea taikka käyttötarkoitus niiden jatkojalostukseen,niin täältä saa noutaa matskua...ja vieläpä aivan ilman eestä :D!

13 kommenttia:

aNNa kirjoitti...

Meillä painitaan ihan saman ongelman kanssa ..tänä vuonna ne on levittäytynyt takapihallekkin =/ Jään kuulolle ratkaisujen suhteen minäkin :)

Marge kirjoitti...

Heippa! Niistä saa hyvää lannotetta=) Itse viime vuonna jouduin hakemaan kaverilta nokkoset kun meillä ei niin paljoa ole (vaikka kyllä meilläkin niitä on, mutta ei niin paljoa ku tarvis).Sillä sitten kastelin kasvimaatani, ja ruusuja ja kaikkia. Ja nokkosveden sanotaan antavan kasveille runsaasti valmiuksia tauteja vastaan. Kannattaa googlettaa nokkoskäyte/vesi, jos luonnonmukainen puutarhanviljely kiinnostaa. Terkuin M

Lezzie kirjoitti...

Kyllä meilläkin nokkosia on mutta ei ongelmaksi asti.

Ihanan näköinen piirakka. Täytyypä kokeilla )

Anonyymi kirjoitti...

Mulla sama ajatus tuon hyvän maan kanssa! Talikolla nostan, niin saan juuria ylöspäin ja sitte vedän niinkuin mainoksessa - "isä?/Sinäkö se siinä, en kyllä tunnistanut numeroa" On nimittäin aikamoinen juuristo. Voikukkia nostan myös talikolla. Meillä on luomutila nykyään joten ei löydy enää salpietaria. Tuommosta lannoitetta kun laittaa teelusikallisen suoraan kasville, se kyllä kuolee! Ylilannoitusta siis.
-Pipilotta-

Marsa - Sininen Kuisti kirjoitti...

Ihana piirakka ja ikävä ongelma! Meillä ei ole nokkosia, mutta muiden rikkaruohonjen kanssa menee kyllä hermot. Sellaiset nurmikossa kasvavat piikkikasvit erityisesti harmittavat. Ps. vaidoin blogia entisestä Kauniit kuvat -blogista uuteen Siniseen Kuistiin. Tervetuloa!

Lisay kirjoitti...

Jarjesta ystaville ja sukulaisille joku viikonloppu kevaiset ulkojuhlat maistuvine rahkapiirakoineen ja ihanien leipomustesi merkeissa ja siina sivussa vahan "hyotyliikuntaa" eli jokaiselle oma nokkosalue puhdistettavaksi!
Minulla ei ole muuta tietoa eika ideaa nokkosten poistamiseksi...

Irmastiina kirjoitti...

Meillä edellisellä tontilla oli aluksi paljon nokkosia ja eroon niistä pääsin kopsuttamalla ja kopsuttamalla.... pienetkin juuret saatava pois, muuten työ on turhaa..
Toivottavasti saat helpommankin ohjeen..:))

Onnenkyynel kirjoitti...

Samaa täälläkin pähkäillään. Mustakaan ei ole iloa muuksi, kuin neuvo: juurineen veks vaan..Sillä niistä ehkä, joskus pääsee..Meillä niitä ei ole riesaksi asti, mutta ei ne ole kivoja missään. Kasvavat tuolla varaston takana, koko pikkuniityllinen..Jään myös kuulolle..Mulla muuten tänään sama raparperipiirakka tekolistalla=) Hauska yhteensattuma, teen itse aina ton pohjan, mut muuten presis sama ohje.
Ja niille ketkä ei oo ko. versiota tehneet, SUOSITTELEN. Älyttömän hyvää ;)

AnnaO kirjoitti...

Nami mikä piirakka :P
Minä kaivelin tänään nokkosia meidän pihalta kuokalla pois, saapi nähdä kasvavatko jo ensi viikolla siihen uudestaan vai sainko ne pois eli sama ongelma täällä, nokkosia kasvaa aivan vääriin paikkoihin :(

Inkivääri kirjoitti...

Ilman myrkkyjä niistä ei taida eroon päästä. Täytyy siis kääntää tappio voitoksi - nokkonen on parempaa syötävää kuin pinaatti, nokkonen tuo tontille perhosia, nokkosesta saa hyvää lannoitusvettä - ja mitähän kukakin vielä keksii?:)

Kikke kirjoitti...

Onpas tänne tullu PALJON mukavia kommentteja!Kiitti :)!
Ja kiva oli lukea uusienkin kommentoijien tekstejä.KIITOS :)!

ISOksi avuksi otan jokaisen vinkin ja ohjeen!Ja jokainen niistä tuli enempi ku tarpeeseen.Meijän markilla,ku ei oo vain nokkospuskia,vaan osittain se vaikuttaa ihan nokkosmereltä :/!!!
Varsinkin pihatien reunus muistuttaa lähinnä VALTAVAA nokkospeltoa :(!Sinne tarvittaisiin vielä jotaki järeämpää....
Paikallisessa maatalouskaupassa,miehelle oli neuvottu samaan ongelmaan ETIKKAA!Laimennussuhteista ei ollu myyjällä ollu tietoa,mutta aattelin tehä mahollisimman tujut seokset,että varppina kuolee.Ja jos ei tehoa,niin lorautan suoraan pullosta ;D!!!!

Kikke kirjoitti...

Täten julistetaan "sota nokkosia vastaan" alkaneeksi ...
perästä kuulu kuin ämmän käy... ;)!
Tsemppiä muillekki saman ongelman kanssa painiville :)!

Anonyymi kirjoitti...

Äitini neuvoi minulle kanssa etikan suihkuttelua. Hänellä se ei kuitenkaan tehonnut juuri nokkosiin eikä voikukkiin(lehdet toki kärventyivät, kukat ei) Kyse oli 30% etikasta jota normikaupasta ei ainakaan saa (kaikki 10%)
-Pipilotta-