torstaina, syyskuuta 23, 2010

Valkosuklaatryffeliohje ja vähä muutaki...

SUUREN,SUURET KIITOKSET <3 edelliseen postaukseen kommentin jättäneille!
Kyllä ootte mielenkiintoisia ja  mukavia ihmisiä ;).
Joka vielä haluaa itestään kertoilla,niin sinne vaan edellisen postauksen kommenttilootaan...luen niitä tämän tästä ilolla ja suurella mielenkiinnolla :)!

    <3  <3  <3  <3  <3

Torstai oli toivoa täynnä ;).Meikä mamma on 9:ttä päivää kuumeessa :( ja totta puhuakseni hyytymisen merkit on jo aika voimallisesti ilmassa,huoh!!!Pojat meinaa tulla täysin täihin,kun joutuvat olla vaan sisällä :(.Dvd-kaappi on selattu jo moneenki kertaan läpi eikä sen sisus meinaa enää kovinkaa ilahduttaa :(.
Ja totta kai tää viikko on ollu miehellä ihan hirvittävän työntäyteinen...joten lähes "yh-äippänä" on täälä päästelty.
Maanantaina koitin jo päästä lääkäriin,mutta tulehdusarvot ei ollu tarpeeksi korkealla!!?Mä veikkailin jo silloin hoitajalle,että angiina taitaa olla.Lääkekuuria ei kuitenkaan "turhaan" annettu!Kolmen päivän odotus testien tuloksiin oli mahdottoman pitkä... :(!
Aamulla soitin taas tk:hon ja kertoivat testien näyttävän kaiken olevan kunnossa...!!!Pyysin ja anelin kuitenkin aikaa lääkärille,olihan kuumetta ollut JO 8 päivää putkeen.Pääsin kuin pääsinkin :).Lääkäri totesi taudin olevan angiinaa,sain lääkekuurin+muut rohdot tautiin...joten eiköhän tästä taas friskaannuta entistä ehommaksi ;)!
Suunta ei voi ainaskaa olla ku ylöspäin ;)!


Ja nyt viimein ja vihdoin lupaamani...

VALKOSUKLAAKONVEHTIEN resepti

     25 g        voita
  0,75 dl       kuohukermaa
   225 g        valkosuklaata
       1 rkl      appelsiinilikööriä

Koristeluun:   100g valkosuklaata

1. Kiehauta voi ja kerma pienessä kattilassa varovasti ja jatkuvasti sekoittaen. Keitä minuutin ajan ja nosta hellalta.
2. Murra suklaa paloiksi ja lisää kattilaan. Sulata koko ajan sekoittaen.Sekoita myös likööri joukkoon.
3. Kaada massa leivinpaperilla vuorattuun vuokaan ja nosta kahdeksi tunniksi jääkaappiin.
4. Murra seoksesta pieniä paloja ja pyörittele niistä palloja.Nosta vielä puoleksi tunniksi jääkaappiin.
5. Koristelua varten sulata valkosuklaa.Kasta pallot siihen (haarukalla onnistuu mun mielestä parhaiten) ja valuta ylimääräinen suklaa takaisin kulhoon.Laita tryffelit leivinpaperille ja anna kovettua.
6. Pursota halutessasi konvehtien pintaan hiukan valko- tai tummaa suklaata ja anna kovettua ennen tarjoilua.Laita konvehdit kauniisiin vuokiin tai tarjoile sellaisinaan.

Nyt vain kaikki koklaamaan ja pistämään suut makiaksi ;D

7 kommenttia:

Johanna kirjoitti...

Onpas herkullisen näköisiä leivoksia, nam :)

Sissi kirjoitti...

Mums! Tekis mieli kokeilla konvehteja.

Koitahan parantua taudista! Ihme hommaa teidän tk:ssa, jos ei meinaa lääkäriaikaa kahdeksan päivän kuumeilun jälkeen herua. En tiedä miten muualla, mutta se hyvä puoli tässä käpylässä on, ettei mihinkään tartte jonottaa...

Toivottavasti olo parantee pian. :)

Jane kirjoitti...

Tein just tänään yksiä konvehteja ja mietin, että pitäis sulta kysyä, miten sä kastelet nuo konvehdit lopuksi suklaalla, kun ne on niin kauniin näköisiä. Ihte käytin hammastikkua mutta siitä jää inhottava reikä.. Täytyy kokeilla tuota haarukkaa seuraavalla kerralla :)Ja nuo raidat tuossa päällä on hyvä idea - ihanan näköisiä ja paljon juhlavampia noin :)
Hyvä, että sait kuurin ja pidit pintas, että pääsit lääkäriin. Parane pian!!

Jonna kirjoitti...

Voi kyllpä siellä on sitkeä tauti :/ No nyt alat parantumaan kun on rohdot kehissä. Jaksamisia <3 Nam, pitää kyl ehdottomasti noita koittaa tehdä..

Lisay kirjoitti...

Oi,se on vaikeaa,kun itse sairastaa ja samalla pitaisi hoitaa lapset.
Toivottavasti laakkeet puree ja paranet pian!!!

Hanna kirjoitti...

Nam, niin herkullisen näköisiä konvehteja pitääkin kokeilla, kiitos ohjeesta.Pikaista paranemista sinne:)

Maarit kirjoitti...

VOIMIA Kikke!! Toivottavasti alkaa tauti pian hellittää. Mulla oli yks vuosi oikea angiinakierre, se oli kyl ihan kamalaa...
Kiva, kun laitat reseptejäsi tänne blogiin. Sulla on
sillä(kin) saralla NIIN paljon annettavaa!!!