torstaina, lokakuuta 20, 2011

Toisen romu, toisen Aarre

Rempan yhteydessä tehtiin ihastuttavia löytöjä vintin ylisiltä.
Hylättyjä ja osittain hyvinki kolhiintuneita ja aikansa eläneitä.
Sinne ne oli hautautuneet vintin sivukkaisiin,niihin joita ei vielä olla remppailtu ja käyty läpi.


Wanha radio oli parhaimmat päivänsä nähny jo jonkun aikaa sitte.Oikeammin radiosta oli jäljellä vain sisukset,
napitki oli hävinny ja muut ruuvaimet.Kuulin vasta,että sitä oli käytetty aikoinaan uutisten kuuntelun lisäksi myös sähkökitaran vahvistimena :).
Hiiret tai mitkälie olivat nakertaneet etukaiuttimen kankaasta pienen reijän.... mutta putsauksen ja puunauksen jälkeen se pääsi meijän keittiön hyllylle,kunniapaikalle.Äänikin siihen saatiin,ku laitoin/piilotin stereoiden toisen kaiuttimen sen sisälle.Ja taas toimii sama radio,samassa kyökissä ihan niinku joskus silloin kauan sitten.

Vintiltä löytyi myös meijän lasten vaarin ensimmäiset hokkarit!Omalla rahalla aikoinaan hankitut.Kokkolan osto- ja myyntiliikkeestä ostetut :).Ja kovaa on menty ja kyllä näillä on kelvannu sirklailla.
Me saatiin niistä nyt ihastuttava talvikoriste heinäseivästikkaille.

Mä tykkään ylikaiken siitä,että tällä talolla,tähtitaivaan alla on niin monta tarinaa kerrottavana ja siitä,että niitä tarinan kertojia on niin paljon vielä elossa <3.Tarinat on toinen toistaan mielenkiintoisempia,monen eri sukupolven ajalta ja elämästä.On hauska kuulla miten tässä talossa on elelty ja ruukattu toimia kauan,kauan ennen meitä.Me oltais voitu ostaa joku muu vanha talo,jossa olis ehkä ollu joitain vanhoja tavaroita ja juttuja,mutta kukaan ei ois osannu kertoa meille niitä talon ja tavaroiden tarinoita.
Kuullut ja kerrotut tarinat pitäis kirjoittaa oikein muistiin,että niitä muistais oikealla tavalla kertoa eteenpäin meijän lapsille ja sitten aikanaan tuleville jälkipolville <3.


Vintiltä löytyi myös ehjä pärekoppa.Se pääsi uunin pankolle piilottamaan sisäänsä stereoiden muut osat ja joukon "ainasaatavillaoltavia" työkaluja:ruuvimensseleitä ja sen sellasia.
Erilaisia rukinosia löytyi myös.Semmosia,(apua,en tiiä yhtää niiden nimiä!)joihin sitä lankaa kierretään ja tuo kuvassa(ylhäällä oikealla) oleva "häkkyrä".Eihän niillä oikein mitään tee tai minä en ainakaa osaa käyttää niitä,ku vaan kauniina koriste-esineinä
Wanhoja sanomalehtiä löytyi myös ja niitä on hauska lueskella.Wanhin sanomalehti mitä me ollaan täältä löydetty oli vuodelta 1905.

Niinhän se on,että toisen romu on toisen aarre!

6 kommenttia:

Lisay kirjoitti...

Isani aina kertoo,etta oli luistelemassa poikaporukalla ja miehesi seta oli huutanut pojille;Kahtokaas pojat,taalta tulee kaunotattare ja pyorahteli luistimillaan-ehka noilla loytamillasi hokkareilla!!!!
Kivoja loytoja!!!!

Anonyymi kirjoitti...

Merkillistä! Tuli nimittäin ihmeen onnellinen olo tuon radion puolesta!
-Pipilotta-

AnnaO kirjoitti...

Ihania aarteita ♥

Minun kotitilallani on myös vintillä kaikkia ihania aarteita, tarinoita kuuntelisi vaikka miten kauan mitä kaikkea niihin tavaroihin liittyy, mukavaa viikonloppua!

Unknown kirjoitti...

Aivan ihania tavaroita löysit, nuo hokkarit on vallan suloiset ja niin kyllä muutkin tavarat olisivat mulle kelvanneet.Ihana vitti, tosiaan oikea aarreaitta.

Mukavaa viikonloppua.

Sanna kirjoitti...

aivan ihania aarteita <3

mukavaa viikonloppua tähtitaivaan alle! <3

Eeviregina kirjoitti...

Mitähän aarteita sä vielä sieltä vintiltä löydätkään!
Noihin puoliin vois kiertää vaikka pitsiä...
Olen antanut monille pyöreitä(50, 60, 70, 80)täyttäville ko.vuoden lehtiä lahjaksi. Niitä on kiva selailla ja lukea vanhoja juttuja. Ja ne mainokset!
Mukavaa viikkoa!