sunnuntai, elokuuta 21, 2011

Pari reseptiä

Edelliseen postaukseen liittyen kirjoittelen pari hyvää ja helppoa ja maistuvaa reseptiä...

MISSISSIPPIN MUTA


100 g    VOITA
2,5 dl    SOKERIA
3     K-MUNAA
2dl    VEHNÄJAUHOJA
0,5 tl    LEIVINJAUHETTA
ripaus   SUOLAA
5rkl   KAAKAOJAUHETTA
1tl    VANILJA-AROMIA
2,5dl   ROUHITTUJA PEKAANIPÄHKINÖITÄ
n. 300g VAAHTOKARKKEJA

KUORRUTUS:
50g    VOITA
6rkl    KAAKAOJAUHETTA
7rkl   KUUMAA MAITOA
1tl    VANILJA-AROMIA
n.7dl    TOMUSOKERIA

Vaahdota voi ja sokeri,lisää k-munat yksitellen. Lisää kuivat aineet, lopuksi pähkinärouhe ja vanilja-aromi.
Kaada taikina pellille ja paista 170 asteessa noin 15min.
Nosta paistettu pohja ja levitä pinnalle vaahtokarkkeja (pohja täyteen), laita kakku uuniin vielä muutamaksi minuutiksi,jotta vaahtikset hiukan pehmenevät.
Valmista suklaakuorrute.Sekoita k-jauhe ja voi, vatkaa joukkoon tomusokeri ja kuuma maito.
Levitä suklaakuorrutus pehmenneiden vaahtisten päälle.Paloittele,kun kuorrute on jämähtänyt.Kannattaa tehdä melko pieniä paloja...on sen verran äkkimakoonen :)
(Muistaakseni oon kopsannu tän ohjeen joskus Hellapoliisin sivuilta.)


SITRUUNABRITA



POHJA:
150g    VOITA
1,5dl    SOKERIA
4kpl    KELTUAISTA
2dl    V-JAUHOJA
2tl    LEIVINJAUHETTA
1,5dl    MAITOA

MARENKI:
4kpl    VALKUAISTA
2dl    SOKERIA
3/4dl    MANTELILASTUJA

TÄYTE:
LEMON CURDIA
KERMA- TAI VANILJAVAAHTOA
(TUOREITA/PAKASTE MANSIKOITA)

Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi.Lisää keltuaiset yksitellen vatkaten.Sekoita kuivat aineet ja lisää ne voi-sokeri-keltuaisvaahtoon vuorotellen maidon kanssa.Levitä taikina uunipellille.
Vatkaa marenki ja levitä se pohjan päälle.Ripottele pinnalle mantelilastuja.Paista 175asteessa n.20min.

Jaa jäähtynyt Britakakkupohja kahteen osaan ja siirrä toinen osa tarjoiluvadille.Vatkaa kerma- tai vaniljavaahto,mausta halutessasi sokerilla.Levitä vaahto pohjan päälle samoin Lemon Curdi (ja mansikat).
Nosta toinen osa pohjasta vaahdon päälle "kanneksi".Ripottele pinnalle tomusokeria.


...JA EIKUN LEIVOSKELEMAAN  :D



4 kommenttia:

Sissi kirjoitti...

Ooo, ihanaa! Kiitos kiitos resepteistä. Pakkohan näitä on kokeilla. :)

Kikke kirjoitti...

Juu,ei muuta ku SUUT MAKIAKSI :)

Tiina kirjoitti...

Pystyykö tuon vanilja-aromin korvaamaan vaniljasokerilla? Ja missä suhteessa, jos voi? KIITOS!

Kikke kirjoitti...

Tiina, uskoisin että pystyy!
Ite laittaisin 2-3tl vaniljasokeria korvaamaan tuota 1tl vanilja-aromia.
Kannattaa koklata :)!